Nie ma nic wspanialszego zimą jak wspomnienia lata zamknięte w słoiku. Myślę, że tym sosem kradniecie serca domowników. Idealny do naleśników i innych deserów. A robi się go zalewie 30 minut.
Gotowi do startu ... no to start :)
Składniki:
1kg truskawki
35 dag cukru
1/2 soku z cytryny
Truskawki umyć, osuszyć, pozbyć się szypułek. Do szerokiego rondla wsypać truskawki i cukier wszytko zagotować i gotować ok 30 minut.Cukier musi się rozpuścić a truskawki zmięknąć. Następnie zmiksować, dodać sok cytryny, wymieszać i przelać do słoiczków. Pasteryzować na mokro 25 minut.
Super to wygląda. Szczerze powiedziawszy, to nigdy takiego nie robiłam, a wydaję mi się, że naprawde wiele traciłam!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Fajny dodatek!
OdpowiedzUsuńChyba ugotowane truskawki nie mają takiego koloru albo ja coś źle robię.
OdpowiedzUsuń