Nie lubię marnować jedzenia, dlatego często wykorzystuje mięso z zupy do przygotowania pasy kanapkowej. Można ją przygotować na wiele sposób :) dodając ulubione dodatki. Czasem jest to zwyczajne sprzątanie lodówki
Składniki:
20 dag mięsa gotowanego
1/2 pęczka koperku
1/4 pęczku szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz
Mięso podsmażyć na patelni z małą ilością oleju, następnie przestudzić. Wszytko przełożyć do blendera i zmiksować.
Uwielbiam takie połączenie, w szczególności ze świeżym chlebem :)
OdpowiedzUsuńPyszny chlebek, pasta-niesamowite śniadanko:)
OdpowiedzUsuńsłonecznego tygodnia Asiu:))
Świetna, gładka:)
OdpowiedzUsuńAle ma ładny kolor, nastrajający na dobry dzień; )
OdpowiedzUsuńJa też nie lubię marnować jedzenia, totalny recykling robię. Pasta świetna, zapamiętam sobie przepis :)
OdpowiedzUsuń