poniedziałek, 23 stycznia 2017

Pasta pomidorowa z wołowiną


Tą pastę polecam tym, którzy oprócz wędliny i sera lubią urozmaicać sobie poranne śniadanie. 
Taka pasta również dobrze sprawdzi się jako przekąska na imprezie.
Oczywiście można użyć dowolnego pieczonego mięsa. Dobrze sprawdzi się wieprzowina czy kurczak.

Składniki:
250 g pieczonej wołowiny (użyłam resztek z obiadu wołowiny pulled pork)
50 g pomidorów suszonych z oleju
3-4 jogurtu naturalnego
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
100 g ogórka kiszonego

Wszystkie składniki oprócz ogórka wrzucić do blendera i zmiksować. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę ogórka i wymieszać. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.



2 komentarze:

  1. koniecznie muszę zrobić. jak długo może ona stać w lodówce?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę że długo nie postoi,ale tak ok 3 dni :)

      Usuń