poniedziałek, 25 stycznia 2016

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem



Pasty kanapkowe są przez nas bardzo uwielbiane, powstało już tyle wersji i kombinacji :) aż trudno zliczyć.
Ta z jest z dodatkiem rybki. No, ale ta rybka....
Szkoda tyko, że te które kupujemy do końca nie są zdrowe :( Najlepiej mieć ze sprawdzonego źródła. Odkąd obejrzałam pewien film dokładnie się przyglądam rybom.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że pewnie tak jest z większością jedzenia w marketach.
Polecam obejrzenie tego dokumentu.
Cała prawda o rybkach



Składniki:
5 dużych jaj
100 g łososia wędzonego na zimno
pęczek szczypiorku
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
pieprz do smaku 

Jajka ugotować na twardo, pokroić drobno w kosteczkę dodać  posiekany szczypiorek i pokrojonego łososia. Wszytko wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku.

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam jajeczne pasty do kanapek! I z rybką, i bez :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna, lubię takie pasty, a łososia wprost ubóstwiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pasty jajeczne najczęściej robię na wiosnę. Przepis zapisuję. Tylko muszę zasadzić szczypiorek:) I będzie pyszne wiosenne śniadanko:) No i upiękę jeszcze chleb:)
    uściski Asiu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pasty,zwłaszcza jajeczne

    OdpowiedzUsuń