wtorek, 4 kwietnia 2017

Sałatka kuskus z mango i papryką



Za oknem zrobiło się iście wiosennie na moim balkonie bratki, niezapominajki i prymulki. Zachciało mi się równie kolorowej sałatki jak te kwiatki :) 
Idealna sałatka do słoika, do pracy. Robi się fik-mik, bez zbędnego sosu....uzależniająca :)



Składniki: (na dwie osoby)
1/2 szklanki kuskusu
100 g papryki (użyłam mini papryk)
100 g mango
100 g świeżego ogórka
duża garść świeżej bazylii
1 łyżka sezamu

Kuskus przygotować wg. instrukcji na opakowaniu. Paprykę, ogórka, mango pokroić w plasterki. Sezam podprażyć na patelni. Przestudzoną kaszę kuskus wymieszać z pokrojonymi składnikami i bazylią, posypać sezamem. Można sałatkę ułożyć warstwowo. 


3 komentarze:

  1. Prezentuje się bardzo apetycznie i mimo swojej lekkości, to wydaje się być bardzo sycącym daniem. I właśnie to mnie motywuje do przygotowania tej sałatki. Mam jedynie nadzieję, że uda mi się ugotować kuskus równie perfekcyjnie jak na prezentowanym zdjęciu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, miło mi czytać taki komentarz :)jeśli chodzi o kuskus to go nie gotujemy zalewamy go wrzątkiem nieco ponad poziom kaszy, przykrywamy talerzykiem i odczekujemy tyle minut ile na opakowaniu podaje producent :)

      Usuń