środa, 7 maja 2014

Szczypiorkowa pasta twarogowa z grilowaną papryką i pomidorkiem :)


 Takie pasty to samo zdrowie :) Prosty przepis, mało pracy, a przyjemność dla podniebienia jest bez zająknięcia pewna :) Zachęcam więc, róbcie pasty kanapkowe na śniadanko, na kolację... w roku szkolnym i w wakacje :) ...i do pracy, i do szkoły, a choć pomysł to nienowy, to z pewnością odlotowy :)

Składniki:
20 dag sera białego,
1 mały pęczek szczypiorku,
2-3 łyżki jogurtu naturalnego,
1/2 papryki żółtej,
sól, pieprz,
1 mały pomidor,
oliwa,

Ser, jogurt i połowę szczypiorku miksujemy na gładką masę. Paprykę grilujemy na patelni z odrobiną oliwy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę następnie układamy na sitku i czekamy aż woda obcieknie. Składniki dodajemy do masy serowej - solimy, pieprzymy do smaku i dodajemy resztę posiekanego szczypiorku. Na końcu wszystko mieszamy.



2 komentarze: