Oczywiście można samemu zapeklować szynkę ...ale ja ograniczyłam się do kupnej ....
Szynka jest krucha i przepyszna :)
Spróbujcie, gorąco polecam.
Składki:
1 kg szynki wieprzowej peklowanej
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka pieprzu grubo-mielonego
Szynkę natrzeć musztardą, pieprzem, następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, można dodać 2 łyżki wody. Rękaw szczelnie zawiązać i po nakłuwać wykałaczką w kilku miejscach. Szynkę włożyć do piekarnika (na niższą półkę) nagrzanego na 180 C i piec 1,3 godziny.
Taka szyneczka domowej roboty najlepsza! Wspaniale wygląda:)
OdpowiedzUsuńcieplutko ściskam Asiu
Pięknie wygląda!
OdpowiedzUsuńDomowa szynka nie ma sobie równych :)
OdpowiedzUsuńA gdzie można dostać peklowaną szynkę? :)
OdpowiedzUsuńW dobrych sklepie mięsnym :)
Usuń