Składniki:
2 galaretki truskawkowe
3 szklanki wody
300 g śmietanki 30%
100 g herbatników petit beurre
200 g owoców w żelu (można użyć sezonowych)
wiórki kokosowe
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Śmietanę ubić dodać tężejącą galaretkę. Wymieszać robotem na niskich obrotach (gdyby masa była rzadka należy przełożyć masę na chwilę do lodówki, ale pilnujemy bo masę szybko tężeje) . W pucharkach na dno wysypać rozkruszone herbatniki. Wylać tężejącą masę. Pucharki przełożyć do lodówki. Na wierch można dać sezonowe owoce lub owoce w żelu. Obsypać brzeg wiórkami kokosowymi. Teraz w sezonie truskawek można dodać do masy pokrojone truskawki :)
swietny deser i piekne pucharki :)
OdpowiedzUsuńTen deser wyglda niezwykle apetycznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
ale te pucharki to masz świetne!; )
OdpowiedzUsuńA deser oczywiście pochłonęłabym z prędkością światła; )))
Asiu, dziś u Ciebie raj dla podniebienia:)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wygląda:)
cudownego tygodnia kochana:)
Ale bym zjadła takie, ale super wygląda i te pucharki...
OdpowiedzUsuńMam nowego bloga kochana, wpadniesz i zostaniesz na dłużej?
http://mojmalyogrodeczek.blogspot.com
Deser aż ślinka cieknie O.O
OdpowiedzUsuń