poniedziałek, 22 czerwca 2015

Pasta z indyka z koperkiem i szczypiorkiem


 Nie lubię marnować jedzenia, dlatego często wykorzystuje mięso z zupy do przygotowania pasy kanapkowej. Można ją przygotować na wiele sposób :) dodając ulubione dodatki. Czasem jest to zwyczajne sprzątanie lodówki



Składniki:
20 dag mięsa gotowanego
1/2 pęczka koperku
1/4 pęczku szczypiorku
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz

Mięso podsmażyć na patelni z małą ilością oleju, następnie przestudzić. Wszytko przełożyć do blendera i zmiksować.


5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie połączenie, w szczególności ze świeżym chlebem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny chlebek, pasta-niesamowite śniadanko:)
    słonecznego tygodnia Asiu:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale ma ładny kolor, nastrajający na dobry dzień; )

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też nie lubię marnować jedzenia, totalny recykling robię. Pasta świetna, zapamiętam sobie przepis :)

    OdpowiedzUsuń