czwartek, 7 sierpnia 2014

Pasta z indyka i suszonych pomidorów



Czy zdarza Wam się, że czasem zostaje Wam mięso, na którym gotowaliście zupę ? 
W takich sytuacjach nigdy nie marnuję jedzenia... zawsze da coś się z niego zrobić :)
Tak było w przypadku tej pasty, a zasmakowała nam tak bardzo, że od tego czasu stało się rytuałem, że daję do zupy nieco więcej mięsa, z którego potem robię tą pyszną pastę kanapkową.
 Niezwykle szybka i pyszna polecam :)




Składniki:
20 dag mięsa gotowanego (u mnie indyk),
50 g pomidorów z oleju,
3 łyżki czubate szczypiorku,
2 łyżki majonezu,
1 łyżka gęstego jogurtu,

Mięso podsmażamy na patelni na małej ilości oliwy. Wrzucamy do malaksera wraz z pomidorami, jogurtem i majonezem. Miksujemy na gładko, a następnie dodajemy posiekany szczypiorek. I zajadamy się :) z chlebkiem.




6 komentarzy:

  1. Moja mama też nigdy nie marnuje mięsa z zupy a u mnie niestety często się to zdarza z czystego lenistwa :) ale następnym razem zrobię Twoją pastę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie pasty to ja zawsze bardzo chętnie: ) Na świeży, domowy chleb najlepsza!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiesz, że bardzo mi Asiu pomogłaś tym przepisem... Muszę koniecznie zrobić tą pastę:):)
    ściskam i buziaki ślę, PA!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Spróbuję na pewno ! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo dziękuję za przepis:-) często mam problem, co zrobić z mięsem z zupy. Chyba właśnie znalazłam jego rozwiązanie :-)

    OdpowiedzUsuń