środa, 26 listopada 2014

Pasta z wędzonego pstrąga


...a do świeżej bułeczki,  przepysznej kajzereczki - proponuję pastę :)
 Wspaniały, z wędzonego pstrąga, dodatek - do porannych kanapek :)

Składniki:
3 jaja
150 g wędzonego pstrąga
1 łyżeczka koperku
1 łyżeczka szczypiorku
1 łyżeczka pietruszki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżka majonezu

Pstrąga obrać z ości. Niezbyt to przyjemny etap robienia tej pasty :( Następnie pstrąga rozcieramy widelcem. Koperek, pietruszkę i szczypiorek siekamy, jajka kroimy w drobną kosteczkę i wszystko dokładnie mieszamy razem z majonez i koncentratem pomidorowym. Majonez można zamienić na jogurt naturalny :) Czyż nie proste :)




5 komentarzy:

  1. Pasta pierwsza klasa :) a jeszcze rybna to już niebo w gebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo pasty z wędzonego pstrąga to jeszcze nie robiłam! Zazwyczaj wykorzystywałam makrelę lub tuńczyka, a tu taki pomysł :) Warty wypróbowania!

    www.sagneska.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię pasty, a ta myślę bardzo by mi zasmakowała!
    miłego popołudnia Asiu

    OdpowiedzUsuń