...a do świeżej bułeczki, przepysznej kajzereczki - proponuję pastę :)
Wspaniały, z wędzonego pstrąga, dodatek - do porannych kanapek :)
Składniki:
3 jaja
150 g wędzonego pstrąga
1 łyżeczka koperku
1 łyżeczka szczypiorku
1 łyżeczka pietruszki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1 łyżka majonezu
Pstrąga obrać z ości. Niezbyt to przyjemny etap robienia tej pasty :( Następnie pstrąga rozcieramy widelcem. Koperek, pietruszkę i szczypiorek siekamy, jajka kroimy w drobną kosteczkę i wszystko dokładnie mieszamy razem z majonez i koncentratem pomidorowym. Majonez można zamienić na jogurt naturalny :) Czyż nie proste :)
Pasta pierwsza klasa :) a jeszcze rybna to już niebo w gebie :)
OdpowiedzUsuńooo pasty z wędzonego pstrąga to jeszcze nie robiłam! Zazwyczaj wykorzystywałam makrelę lub tuńczyka, a tu taki pomysł :) Warty wypróbowania!
OdpowiedzUsuńwww.sagneska.pl
Lubię pasty, a ta myślę bardzo by mi zasmakowała!
OdpowiedzUsuńmiłego popołudnia Asiu
bardzo lubię takie pasty:)
OdpowiedzUsuńDo licha, zgłodniałam ;)
OdpowiedzUsuń