wtorek, 22 lipca 2014

Lody porzeczkowe na jogurcie


 Zaletą tych lodów jest to, że w przeciwieństwie do tych wczorajszych, są szybkie :) Są także bardzo smaczne i można je zrobić o każdej porze roku :) Dla dzieci  robienie tych lodów to istna frajda, a następne będą z brzoskwini :)

Składniki:
270 ml gęstego jogurtu naturalnego,
3 czubate łyżki konfitury porzeczkowej,
2 czubate łyżeczki cukru pudru (lub wg uznania )

Konfiturę zmiksować blenderem dodać, jogurt cukier i dokładnie wymieszać. Przeleć do pojemniczków (ja użyłam kupionych w IKEI). Ale można użyć małych kubeczków plastikowych oraz użyć drewnianych patyczków. Wstawić do zamrażalnika przynajmniej na 2-3 godziny.




Lody, lody dla ochłodyAkcja lodowa 2014 Porzeczkowo mi 2014

6 komentarzy:

  1. Mmm... te lody są boskie! :) Zapraszam do dodania przepisu do akcji "Porzeczkowo mi" na Durszlaku lub Mikserze Kulinarnym :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam zapas porzeczek, chyba zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Sezonowe pyszności! ;) A kolory? Przepiękne!

    OdpowiedzUsuń