wtorek, 21 kwietnia 2015

Pudding z chia z musem z mango i kiwi


Wyjątkowe nasionka o wyjątkowych właściwościach :) u mnie kilka razy w tygodniu pojawia się taki deser, a że ma właściwości lecznicze, to można jeść bez wyrzutów sumienia :) Prosty w przygotowaniu. Polecam :)


Składniki (1 porcja)
3/4 szklanki mleka roślinnego lub krowiego
2 łyżki nasion chia
1 łyżeczka syropu klonowego
1/2 kiwi
50 g mango

Nasiona chia zalać mlekiem i wymieszać. Wstawić do lodówki na całą noc (po około 2 godzinach wymieszać). Rano nasionka wypełnią całą szklankę :) Dodajemy syrop klonowy i mieszamy. Następnie do blendera wrzucamy kiwi i mango - miksujemy i dodajemy na wierzch naszego puddingu. Uzależniający. Można oczywiście użyć dowolnych owoców.





Wiosenne słodkości!

6 komentarzy:

  1. Pysznie, pięknie i zdrowo!! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wczoraj właśnie kupiłam nasiona chia ;) będzie pudding!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudnie wyglądają te nasionka:) I w ogóle przepysznie wygląda... muszę je kupić i zrobić sobie taki smakołyk:)
    ściskam Asiu cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  4. ja ostatnio jadłam taki pudding z bananami, kajmakiem i czekoladą, polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. takie puddingi z chia można jeść bez końca- są zdrowe i pyszne!

    OdpowiedzUsuń