środa, 16 kwietnia 2014

Jaja faszerowane szynką


... a może komuś jeszcze jedną przekąskę Wielkanocną? Jajeczka faszerowane pastą szynkową, serwowaną w wafelkach w kształcie jaja i jeszcze z dekoracją z jaj przepiórczych, czyli jajo z jajecznym nadzieniem i w tym jaju jeszcze jajo :) Po prostu jaja sobie robimy :)


Składniki:
4-5 jaj kurzych,
180 gram szynki konserwowej,
szczypiorek,
1 łyżka majonezu,
1 łyżka jogurtu,
4-5 jaj przepiórczych.

Z jaj kurzych wyjmujemy żółtka, które rozcieramy i łączymy z drobniutko pokrojona szynką konserwową. Mieszamy łącząc z majonezem, jogurtem i  szczypiorkiem. Jeśli nie mamy takich wafelków, to pastą można nadziać białka, które nam zostały i wtedy przepiórcze tez nie będą potrzebne, ale czego się nie robi dla dekoracji :)





ALE JAJA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz