środa, 2 kwietnia 2014

Kotlety z pietruszkowym pesto


Pyszne i błyskawiczne kotleciki z zielonym akcentem, czyli kontynuujemy tydzień w kolorze zielonym  :)
Wczoraj Shrek, dziś kotleciki..., a jutro limonkowy curd...

Składniki:
400 mielonego mięsa,
1 kromka chleba pszennego,
1 jajko,
1/2 dużej cebuli lub 1 średnia,
1/2 pęczku koperku,
1/2 pęczku pietruszki,
sól, pieprz, majeranek,
ok. 10 dag. sera żółtego, 
płatki owsiane do obtoczenia,
oliwa do smażenia.


Chleb moczymy w mleku. Do blendera wkładamy koperek, pietruszkę, pokrojoną w dużą kostkę cebulę i miksujemy na gładko. Do mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajko i zielone pesto :) oraz przyprawy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki, a do środka wkładamy kawałek żółtego sera. Obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy na oliwie.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz