Kolejna odsłona z cyklu szybki obiad :) Bardzo lubimy mięso z indyka, a w szczególności w połączeniu
z grilowanymi warzywami. Jakich warzyw użyjecie, to już zależy od Waszej inwencji. Ja zdecydowałam się na cukinię i paprykę ...i nie żałuję :)
Składniki:
400 g sznycli z indyka,
1 żółta papryka,
1 duża cebula,
1,5 szklanka bulionu,
0,5 kg cukinii,
oliwa,
sól, pieprz, tymianek.
Sznycle solimy i rumienimy z każdej strony, dodajemy do tego cebulę i przesmażamy. Zalewamy bulionem i dusimy do miękkości przez ok. 30-40 minut
na wolnym ogniu. W międzyczasie paprykę kroimy w paski, a cukinię w plasterki, przyprawiamy tymiankiem i pieprzem i
grilujemy. Grilowane warzywa dodajemy do miękkiego mięsa i dusimy przez 5
minut.
Wygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńniebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńPyszne danie. Będzie często gościło na moim stole
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę,pozdrawiam.
Usuń