Ten przepis powstał podczas "sprzątania lodówki", a efekt
przeszedł moje oczekiwania.
Polecam dla miłośników ryb, szynki szwarcwaldzkiej i... sera pleśniowego.
Prosto... szybko... smacznie :)
Prosto... szybko... smacznie :)
60 dag filetu miruny,
pęczek koperku (może być mrożony),
250 ml śmietanki 30%,
kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej,
ser pleśniowy z chilli, (całe opakowanie, może być zwykły),
sól, pieprz, oliwa
W rondelku podgrzewamy śmietankę, dodajemy koperek, sól,
pieprz. Chwilę gotujemy. Wyłączymy i studzimy.
Naczynie smarujemy 2 łyżkami oliwy. Rybę dzielimy na
mniejsze kawałki doprawiamy solą (nie za dużo, bo szynka też słona), pieprzem i układamy w naczyniu. Na nią
układamy kawałki szynki szwarcwaldzkiej, sera pleśniowego i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz