sobota, 26 kwietnia 2014

Sznycle z indyka z grilowanymi warzywami



Kolejna odsłona z cyklu szybki obiad :) Bardzo lubimy mięso z indyka, a w szczególności w połączeniu z grilowanymi warzywami. Jakich warzyw użyjecie, to już zależy od Waszej inwencji. Ja zdecydowałam się na cukinię i paprykę ...i nie żałuję :)

Składniki:
400 g sznycli z indyka,
1 żółta papryka,
1 duża cebula,
1,5 szklanka bulionu,
0,5 kg cukinii,
oliwa,
sól, pieprz, tymianek.

Sznycle solimy i rumienimy z każdej strony, dodajemy do tego cebulę i przesmażamy. Zalewamy bulionem i dusimy do miękkości przez ok. 30-40 minut na wolnym ogniu. W międzyczasie paprykę kroimy w paski, a cukinię w plasterki, przyprawiamy tymiankiem i pieprzem i grilujemy. Grilowane warzywa dodajemy do miękkiego mięsa i dusimy przez 5 minut.

4 komentarze: